تاريخچه گروه بیهوشی :

علم بيهوشي و مراقبتهاي ويژه از رشته هاي نسبتا" نو پاي علم پزشکي است. در سالهاي اخير تحولات عظيمي در آن صورت گرفته وهر روز داروهاي جديدي کشف و سيستم هاي دقيق تر مراقبتي به آن اضافه گرديده است.پس ازکشف علم بيهوشي گام هاي بزرگي در علم و هنر کنترل درد برداشته شده و بهترين شرايط براي رفع مشکلات اعمال جراحي تهيه شده و پيشرفت علم جراحي را تسهيل نموده است بطوري که به جرات مي توان گفت جراحي پيشرفته امروزي در جهان مديون پيشرفت علم بيهوشي مي باشد. وظيفه متخصصين بيهوشي صرفا" محدود به اتاق هاي عمل نمي شود بلکه آنها در اداره دردهاي مزمن و حاد ؛ بخش هاي مراقبتهاي ويژه ؛ احياء قلبي – ريوي ؛ کلينيک هاي درد نيز خدمات با ارزشي را ارائه مي نمايند. در سال 1337 اولين پزشک بيهوشي دهنده مرحوم دکتر قوکاسيان پس از گذرانيدن يکسال دستياري بيهوشي در تهران با بهمراه آوردن يک دستگاه بيهوشي بويل پورتابل در گروه  جراحي مشغول انجام وظيفه گرديد. استفاده از لارنگوسکوپ و لوله گذاري داخل تراشه و مصرف نسدونال و شل کننده و مصرف اتر و اکسيژن توسط دستگاه بيهوشي بويل اولين قدم در تحول بيهوشي گرديد. در سال 1338 آقاي دکتراکبر بردبار که دستياري بيهوشي را در تهران گذرانيده بود به سمت رئيس درمانگاه و عضو هيئت علمي درگروه جراحي مشغول بکار شد . در سال هاي 1340 و1341 آقايان دکتر حجت اله مالکي و دکتر محمود رحيمي به سمت دستياري بيهوشي افتخاري در گروه جراحي آموزش بيهوشي را شروع و در سال 1345 پس از  کسب تخصص بيهوشي با سمت استاديار بيهوشي در گروه جراحي به عضويت هيئت علمي درآمدند . در سال 1973 تاريخچه بيهوشي اصفهان توسط آقاي دکترمحمود رحيمي و مرحوم آقاي دکتر حکمي در مجلهء برتيش جورنال اف آنستريولوژي به چاپ رسيد و براي ارتقاء دانش بيهوشي از طرف رياست دانشگاه، آقاي دکتر بردبار در سال  1343 از بورس اعضاء هيئت علمي استفاده نمودند و در لندن دورهء تخصص بيهوشي را گذرانيدند . سپس در سال 1349 به دستور رياست وقت دانشگاه مرحوم جناب آقاي دکتر معتمدي، آقاي دکتر محمود رحيمي براي استفاده از بورس سازمان بهداشت جهاني که در کشور دانمارک براي دوره تخصصي بيهوشي برنامه ريزي شده بود اعزام و سپس در سال 1352 آقاي دکتر حجت اله مالکي از اين بورس استفاده نمودند .در دانشگاه اصفهان نيز رشته بيهوشي يکي از رشته هاي تخصصي بود که زير نظر گروه جراحي اداره مي شد. با تاکيد و تصويب دانشگاه اصفهان آموزش دستيار بيهوشي و اعطاء تخصص بيهوشي از سال 1349  شروع و اولين فارغ التحصيلان آن در سال 1352 با برگزاري امتحان تخصصي در اصفهان فارغ التحصيل  شدند.در سال 1354 با تصويب دانشياري آقاي دکتر محمود رحيمي که معاون گروه جراحي هم بودند رشته بيهوشي داراي دو نفر دانشيار و چهار نفر استاديار گرديد با کوشش اعضاء هيئت علمي رشته بيهوشي بالاخره در سال 1356 با تصويب ؛ رياست دانشگاه اصفهان اولين گروه مستقل که از گروه جراحي جدا گرديد رشته بيهوشي بود که بصورت گروه مستقل کار خود را شروع  و اولين مدير گروه انتخابي بيهوشي آقاي دکتر محمود رحيمي گرديد. این گروه از سال 1349 تا کنون بالغ بر 342 فارغ التحصیل رشته بیهوشی داشته که تعداد زیادی از آنها بعنوان عضو هيأت علمي دانشگاههای علوم پزشكي مختلف كشور مشغول انجام وظيفه مي باشند.

وضعیت کنونی گروه

ساختار گروه