تاریخچه

در سال 1347 اين گروه با عنوان گروه پاتوبيولوژي و مديريت آقاي دكتر كامبيز حاذقي شروع به كار نمود .ابتدا اين گروه مسوول تربيت تكنسين های علوم آزمايشگاهي بود كه بعدا تبديل به دوره ليسانس علوم آزمايشگاهي گرديد . در سال 1370 گروه پاتوبيولوژي به دو گروه مجزا تحت عناوین گروه ميكروب ، ويروس شناسی، ايمني شناسي و گروه قارچ و انگل شناسي تقسيم گرديد كه زير نظر دانشكده پزشكي انجام وظيفه مي نمود.

معرفی گروه :

در حال حاضر اين گروه دارای 12عضو هیئت علمی (5 استاد - 2 دانشیار و 5 استادیار) ، 4 کارشناس ارشد که مسئولیت آزمایشگاهها و کلاسهای عملی را به عهده دارند و 1 کارشناس که متصدی امور دفتری گروه است، می باشد. در حال حاضر( سال تحصیلی 1403-1402) تعداد دانشجویان کارشناسی ارشد گروه 11 نفر و تعداد دانشجویان دکتری تخصصی (PhD) گروه 14 نفر می باشد. گروه باکتری و ویروس شناسی از نظر آموزشی، تدريس دروس عملی و نظری باکتری شناسی و ویروس شناسی در کلیه مقاطع و رشته ها در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان را به عهده دارد. همچنين ارائه خدمات آموزشی و پژوهشی به دانشجويان مقاطع تحصيلات تکميلی (کارشناسی ارشد و دکتری Ph.D. ) در رشته باکتری شناسی و دیگر رشته ها و همچنين مقاطع تخصصی و فوق تخصصی مختلف از فعاليت های اين گروه است.

امکانات گروه :

این گروه دارای 4 آزمایشگاه پژوهشی و 1 آزمایشگاه آموزشی می باشد. از تجهیزات این آزمایشگاهها می توان به دستگاه Real time PCR،  PCR  ، Gel doc ، انکوباتور Co2 دار ، انکوباتور معمولی، هود کلاس II، تجهیزات کشت سلولی، تجهیزات مربوط به الکتروفورزهای عمودی و افقی، میکروسکوپ معکوس، میکروسکوپ فلورسنت و ده ها عدد میکروسکوپ نوری اشاره کرد. به لحاظ فعاليت های پژوهشی، اعضای هیئت علمی این گروه ضمن راهنمايی و مشاوره پايان نامه ها در مقاطع دکتری حرفه ای، کارشناسی ارشد، تخصص های بالینی و دکتری تخصصی (Ph.D)، نسبت به ارائه تعداد زیادی طرح پژوهشی آزاد هم اقدام نموده است. برخی از اين طرح ها مشترک با ساير مراکز تحقيقاتی و دانشگاههای کشور بوده و تعدادی هم در قالب طرح های بین المللی به انجام رسیده اند. تعداد مقالات چاپ شده توسط اعضای هيئت علمی کنونی اين گروه در مجلات معتبر داخلی و خارجی بيش از 500 مقاله بوده است. اين گروه همچنین با مرکز تحقيقاتی عفونت های بیمارستانی و مرکزتحقیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری به فعالیت های پژوهشی می پردازد .

فعالیت های آموزشی اساتید گروه:

تدریس دروس باکتری و ویروس شناسی در دانشکده های پزشکی، دندان پزشکی، داروسازی و پردیس خودگردان دانشگاه در کلیه مقاطع کارشناسی، دکتری حرفه ای و تخصصی

تدریس دروس باکتری و ویروس شناسی در دانشکده پزشکی در مقطع دکتری حرفه ای پزشکی دانشجویان بین الملل

تدریس دروس باکتری و ویروس شناسی در دانشکده پیراپزشکی، تغذیه، پرستاری و مامایی در مقطع کارشناسی

تدریس دروس کنترل کیفی و مدیریت آزمایشگاه دوره تکمیلی تخصصی علوم آزمایشگاهی

آموزش برخی از دروس به صورت ترکیبی (مجازی- حضوری) برای دانشجویان پزشکی، دندان پزشکی، داروسازی و علوم آزمایشگاهی

اهداف و رسالت گروه:

اهداف و رسالت آموزشی :

1.  آموزش به روز علوم باکتری شناسی و ویروس شناسی دانشجویان  پزشکی عمومی، دندانپزشکی، داروسازی، پرستاری، مامائی، تغذیه، بهداشت، اتاق عمل، هوشبری ، علوم آزمایشگاهی و تحصیلات تکمیلی
  2. ارتقاء فرآیندهای یاددهی- یادگیری از طریق آموزش مجازی، استفاده از موقعیت های مختلف مانند ژورنال کلاب، سمینار و ...
  3. توانمند سازی اعضای هیات علمی گروه از طریق تسهیل شرکت در سمینار ها، کارگاهها، فرصت های مطالعاتی و همایش ها
  4. نظارت بر حسن اجرای برنامه های درسی و ارزشیابی عملکرد اعضای هیات علمی

اهداف و رسالت پژوهشی :

1. توسعه و گسترش فعالیت های پژوهشی کاربردی در سطح کشور و منطقه
  2. افزایش کیفیت و کمیت پژوهش های بنیادی در رشته های باکتری و ویروس شناسی
  3. افزایش همکاری فعالیت های پژوهشی با سایر مراکز تحقیقاتی داخلی و خارجی
  4. گسترش فعالیت های پژوهشی مرتبط با مراکز درمانی
  5. ایجاد بستری مناسب برای توسعه تحقیقات بر روی بیماریهای نوپدید و بازپدید

شوراها و جلسات گروه:

1. شورای عمومی گروه:  بصورت ماهیانه با حضور کلیه اعضای هیات علمی برگزار می گردد.

2. شورای آموزشی گروه :  هر ماه و یا بنا به مقتضیات آموزشی گروه به دفعات بیشتر برگزار می گردد.اعضای این شورا عبارتند از مدیر گروه، معاون گروه، معاون آموزشی گروه

3. شورای پژوهشی گروه : هر ماه جهت بررسی پایان نامه ها و دفاع دانشجویان برگزار می گردد. اعضای این شورا عبارتند از مدیر گروه، معاون گروه، معاون پژوهشی گروه

مراکز تحقیقاتی مرتبط:

1. مرکز تحقیقات عفونت های بیمارستانی
  2. مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری

آموزش تخصصی و فلوشیپ:

1. دکتری تخصصی باکتری شناسی پزشکی
  2. فلوشیپ علوم آزمایشگاهی با همکاری سایر گروه ها

مدیران گروه از بدو تأسیس:

دکتر کامبیز حاذقی، دکتر فرید موید، دکتر علیرضا نفیسی، دکتر حسن تمیزی فر، دکتر سید علی فاضلی، دکتر اکبر طبیبیان، دکتر حسین فاضلی، دکتر بهرام نصر اصفهانی و دکتر شراره مقیم  (درحال حاضر).

وابستگی علمی (affiliation):

فارسی: گروه باکتری و ویروس شناسی پزشکی، دانشكده پزشكي، دانشگاه علوم پزشكي اصفهان، اصفهان، ايران

انگلیسی: Department of microbiology, School of Medicine, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran

ساختار سازمانی گروه