تاریخچه گروه:

در سال 1366 به منظور ارائه دروس علوم پایه و عمومی به دانشجویان دانشکده های مختلف علوم پزشکی اصفهان که به تازگی از دانشگاه اصفهان جدا شده بود گروهی تحت عنوان گروه علوم پایه و دروس عمومی در دانشکده پزشکی تاسیس گردید. پس از تاسیس دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی در دانشگاههای علوم پزشکی کشور و پیش بینی گروهی تحت عنوان گروه دروس عمومی در آن دانشکده ، گروه  علوم پایه و دروس عمومی از دانشکده پزشکی منتقل گردید. در آن زمان با پیگیریهای مستمر و وسیعی که صورت پذیرفت  موافقت شد که گروهی به نام ژنتیک  و بیولوژی مولکولی در دانشکده پزشکی تاسیس گردد و درس زیست شناسی که قبلا  در گروه دروس علوم پایه  و عمومی تدریس می شد و درس ژنتیک که تا آن زمان در گروه علوم تشریحی دانشکده پزشکی توسط جناب  آقای دکتر سروری تدریس می گردید  به این گروه  تازه تاسیس منتقل شد. اولین حکم مدیریت گروه ژنتیک و بیولوژی مولکولی در مهر ماه سال 1374 توسط ریاست محترم وقت دانشکده پزشکی برای آقای دکتر رسول صالحی صادر و از این تاریخ، گروه ژنتیک  و بیولوژی مولکولی رسما کار خود را آغاز نمود.

معرفی گروه

در حال حاضر، این گروه دارای 12 عضو هیئت علمی (3 استاد، 5 دانشیار و 4  استادیار)، 1 نفر دکتری تعهدات غیر هیئت علمی و 2 نفر کارشناس ارشد که مسئولیت آزمایشگاه ها و کلاس های عملی را به عهده دارند و همچنین یک کارشناس متصدی امور دفتری می باشد. تعداد دانشجویان کارشناس ارشد در حال تحصیل 31 نفر و دانشجویان دکتری تخصصی 26 نفر می باشد. گروه ژنتیک و بیولوژی مولکولی مسئولیت ارائه خدمات آموزشی و پژوهشی به دانشجویان رشته ژنتیک انسانی و  زیست فناوری پزشکی در مقطع کارشناسی ارشد و به دانشجویان رشته ژنتیک پزشکی و پزشکی مولکولی در مقطع دکتری تخصصی را بر عهده دارد. علاوه بر این، تدریس درس بیولوژی سلولی و مولکولی برای دانشجویان رشته هایی مثل علوم آزمایشگاهی، رادیولوژی، فیزیولوژی، میکروب شناسی، ایمنی شناسی و انگل شناسی و نیز تدریس ژنتیک برای دانشجویان رشته گفتار درمانی، فیزیوتراپی،شنوایی شناسی، پزشکی و علوم آزمایشگاهی در این گروه انجام می شود.

امکانات گروه:

آزمایشگاه گروه مجهز به تجهیزاتی از قبیل دستگاه Real time PCR، چهار دستگاه ترموسایکلر، فریزر 80- ، Gel doc ،سانتریفیوژ یخچال دار، چند ست تجهیزات مربوط به الکتروفورزهای عمودی و افقی، میکروسکوپهای معکوس، میکروسکوپ فلورسنت و چندین عدد میکروسکوپ نوری، فور و انکوباتور شیکردار است. همچنین دارای 2 عدد اتاق کشت سلولی مجزا، یک آزمایشگاه مولکولی و یک آزمایشگاه عمومی  با امکانات کامل است.

فعالیت های آموزشی اساتید گروه:

تدریس دروس ژنتیک ، بیولوژی سلولی و مولکولی و بیوتکنولوژی در دانشکده های پزشکی و پرستاری-مامایی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی

تدریس دروس ژنتیک پزشکی، بیماری شناسی و مشاوره ژنتیک در دانشکده های پیراپزشکی، توانبخشی ، مدیریت و بهداشت در مقطع کارشناسی

تدریس درس ژنتیک در دانشکده های پزشکی و دندانپزشکی در مقطع دکترای حرفه ای

مدیران گروه از بدو تاسیس:

دکتر رسول صالحی، دکتر علی اصغر سروری، دکتر حسین خان احمد، دکتر منصور صالحی، دکتر محمدرضا شریفی(در حال حاضر)

اهداف و رسالت گروه:

اهداف و رسالت آموزشی:

1.  آموزش به روز علوم سلولی و مولکولی، زیست فناوری و ژنتیک پزشکی به دانشجویان پزشکی عمومی، دندانپزشکی عمومی و تخصصی، پرستاری، مامائی، بهداشت، علوم آزمایشگاهی و تحصیلات تکمیلی گروههای مختلف دانشکده پزشکی و همچنین دانشجویان مقاطع مختلف تحصیلات تکمیلی گروه ژنتیک و بیولوژی مولکولی

2. استفاده از روشهای نوین آموزشی از قبیل یادگیری در گروه های کوچک، آموزشی بر مبنای حل مسئله (PBL)، ترکیب و ادغام افقی و عمودی آموزشی

3.  ارتقاء فرآیندهای یاددهی- یادگیری از طریق آموزش مجازی، استفاده از موقعیت های مختلف مانند ژورنال کلاب، سمینار و ...

4.  توانمند سازی اعضای هیات علمی گروه از طریق تسهیل شرکت در سمینار ها، کارگاهها، فرصت های مطالعاتی و همایش ها

5.  نظارت بر حسن اجرای برنامه های درسی و ارزشیابی عملکرد اعضای هیات علمی

اهداف و رسالت پژوهشی:

1. توسعه و گسترش فعالیت های پژوهشی کاربردی در سطح کشور ، منطقه، استان و دانشگاه از جمله مشارکت در طرح مبارزه بر علیه لیشمانیا و مشارکت در طرح تولید واکسن کرونا

2. مشارکت و ترغیب دانشجویان تحصیلات تکمیلی با استفاده از مباحث درس دوره خود، تفکر خلاق در زمینه های سوق یافتن به سمت ایده فعال سازی " استارت آپ" ها و ارائه مباحث نظری و عملی دوره های تحصیلات تکمیلی گروه براساس دست یابی به این توانمندی ها

3. افزایش کیفیت و کمیت پژوهش های بنیادی در رشته های ژنتیک پزشکی، زیست فناوری پزشکی، پزشکی مولکولی و بیولوژی سلولی و مولکولی

4. افزایش همکاری فعالیت های پژوهشی با سایر مراکز تحقیقاتی داخلی و خارجی

5. گسترش فعالیت های پژوهشی مرتبط با مراکز درمانی

6.  ایجاد بستری مناسب برای توسعه تحقیقات بر روی بیماریهای نوپدید و بازپدید

7.  تجهیز آزمایشگاه جامع ژنتیک در بیمارستان امین با خدمات فوق تخصصی مولکولی و ژنتیک

شوراها و جلسات گروه:

شورای عمومی گروه:  بصورت ماهیانه و در شنبه آخر هر ماه طبق برنامه اعلام شده از ساعت 12-10 با حضور کلیه اعضای هیات علمی در تالار هشت گوش دانشکده پزشکی برگزار می گردد.

شورای آموزشی گروه :  هر ماه و یا بنا به نیاز آموزشی گروه به دفعات بیشتر برگزار می گردد. اعضای این شورا عبارتند از مدیر گروه، معاون گروه و معاون آموزشی گروه

شورای پژوهشی گروه : هر ماه جهت بررسی پایان نامه ها و دفاع دانشجویان برگزار می گردد. اعضای این شورا عبارتند از مدیر گروه، معاون گروه و معاون پژوهشی گروه

مراکز تحقیقاتی مرتبط:

مرکز تحقیقات بیماری های ارثی کودکان

(Affiliation) وابستگی

Department of Genetics and Molecular biology, School of Medicine, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran

چارت سازمانی گروه