رفتن به محتوای اصلی
x

بسمه تعالي

استاد معظم زنده یاد دكتر مرتضي حكمي ( 1359-1283)- پدر جراحي اصفهان در تاریخ 1/07/1283 در شهر اصفهان در خانواده اي كه طب و طبابت را از پدران و اجداد خويش به ارث مي برد متولد شد.

دکترحکمي قبل از شروع درس طب به مدت يکسال در نجف در محضر مرحوم آيت الله آقا سيد ابوالحسن اصفهانی مديثه ای تلمذ فقه کرده و بگفته فرزند ايشان با توصيه آن مرجع عظيم الشان، جهت تحصيل طب به پاريس رهسپار شد و قريب به پانزده سال در فرانسه به تحصيل مشغول بود.

مرحوم دکترحکمي در سال 1317 به عنوان جراح و رياست بيمارستان شهرداري اصفهان و درسال 1323 به عنوان اولين رئيس آموزشگاه عالي بهداري اصفهان و در سال 1329 به عنوان اولين رئيس و بنيانگذار دانشكده پزشكي اصفهان و در سال 1346 به عضويت آكادمي جراحي پاريس انتخاب گرديد. نامبرده در سال 1348  از طرف رياست وقت دانشگاه اصفهان، به عنوان فداكارترين پزشك معرفي شد. بطوري كه ايشان در طول عمر با بركت خويش در حاليكه عالي ترين مقام علمي را داشت و پدر جراحي استان محسوب مي شد و انجام تعداد 99910 عمل جراحي را در پرونده خود به ثبت رساند، اما ريالي پول بابت عمل جراحي نه از فقير و نه از غني دريافت نكرد و پيوسته نگران حال فقرا و محرومين بود بابت ویزیت در مطب هم پول را خودش مي گرفت نه منشي تا از هر كه مي خواهد بگيرد و از هر كه مي خواهد نگيرد و تازه پول را بدون شمارش به داخل كشوي ميزش مي گذاشت و از بيماران فقير نه تنها پول نمي گرفت بلكه حسب قراردادي كه با داروخانه ها داشت هزينه داروي آنها را نيز پرداخت مي كرد.

مرحوم دکترحکمي در مراسم اولين سالگرد آموزشگاه عالی پرستاری در سال 1325 جمله اي را بيان داشت كه عمق ايمان و اعتماد به خدا و نيت پاك خدمت به مردم را در وجود او نشان مي دهد. ايشان در جريان سخنراني خود در حالیکه اشک در چشم های درشتش حلقه زده بود گفت : « خدايا بخاطر برآورد خواسته باطنيم که آموزش پزشکی بود سپاسگزارم و از پيشگاه ربوبيت مسالت دارم مرا در راهی که به خوبی از مشقات آن اگاهم ياريم دهی تا بزودی شاهد دم و دستگاهی بنام دانشکده پزشکی در اين استان باشيم.» ایشان در سال 1359 به دیدار حق شتافت و مزارش در مقبره خانوادگی در ضلع شرقی آرامگاه حاجیه خانم امین در تخت فولاد اصفهان قرار دارد.

موزه تاریخ طب اصفهان