رفتن به محتوای اصلی
x

استاد دکتر پرویز دبیری متولد اسفند ماه 1300 شمسی در شهر تهران می باشد . وی تحصیلات ابتدایی و متوسطه و دانشکده پزشکی را در تهران گذرانده و دکترای پزشکی ( MD ) را در سال 1325 به دست آورده است و چند سال دستیار بخشهای بیولوژی و پاتولوژی دانشگاه تهران بوده است .

در سال 1330 به شهر اصفهان آمده و به سمت دانشیار در دانشگاه اصفهان رشته های بیولوژی ، بافت شناسی و جنین شناسی و آناتومی مقایسه ای را در دانشکده پزشکی اصفهان علاوه بر رشته اختصاصی خود تدریس نموده است و در سال 1334 به سمت استادی پاتولوژی ارتقاء یافته است.

بنیانگذار آزمایشگاه بافت شناسی و پاتولوژی دانشگاه اصفهان و بیمارستانهای وابسته بوده و ایجاد موزه پاتولوژی در گروه مورفوآناتومی عمدتآ مرهون زحمات ایشان می باشد و تربیت دستیاران آسیب شناسی از خدمات علمی ارزنده نامبرده است . به مدت یک سال دربخش پاتولوژی دانشکده ویرجینیا (VMC ) آمریکا بسر برده و با بورس مطالعاتی از طرف سازمان بهداشت جهانی (who ) از کشورهای مختلف اسکاندیناوی بازدید کرده است .


مطالعات علمی و تألیفات پزشکی

 1- مطالعه در مورد لنفومها ـ سرطانهای پستان ـ سیروز کبدی ـ اشکال مرطوب و خشک کالا آزار (سالک)، و سرطان مری ـ بررسی آماری سرطان ها ، شیوع و پراکندگی سرطانهای هیلوباکتر پیلوری در آسیبهای معدی و سرطان مثانه در اصفهان

2- تهیه بیش از 6000 اسلاید از آسیب های بدنی در اندامهای مختلف انسانی

3-  تهیه قریب 3000 عکس رنگی از آسیب های بدنی به منظور تهیه یک اطلس جامع پاتولوژی

4-  تهیه عکس های میکروفوتوگرافی به قطع بزرگ و رنگی و با اندازه های مختلف که بزرگترین آنها به قطع 5 در5 متر که در موزه پاتولوژی دانشکده پزشکی اصفهان قرار دارد . (کاری ابتکاری و منحصر به فرد )

5- از بنیانگذاران جمعیت ملی مبارزه با سرطان اصفهان و مؤثر در بنای ساختمان بیمارستان این جمعیت و تهیه یک بخش پاتولوژی فعال در آنجا و ایجاد آزمایشگاه سیتولوژی برای کشف زودرس سرطان گردن زهدان زنان «پاپ اسمیر» در آن بیمارستان

6- تهیه حدود 1000 میکرو فوتوگرافی سیاه و سفید و رنگی برای استفاده در مجموعه پاتولوژی آن بیمارستان

7-  ترتیب کنفرانس های هفتگی بررسی سرطان ها در بیمارستان سیدالشهدا علیه السلام (امید) و اداره کنفرانس های   CPC   در دانشکده پزشکی اصفهان

8- گردآوری مطالعات و بررسی در مورد سرطان در 104 کلاسور که در کتابخانه بیمارستان سیدالشهداء(ع) موجود است .

9- شرکت در بسیاری از کنگره ها و کنفرانس های بین المللی در زمینه پاتولوژی و سرطان و ارائه مقاله و یا سخنرانی در آنها ، عضویت در آکادمی بین المللی پاتولوژی و جمعیت بین المللی مبارزه با سرطان ( Iucc) و انجمن پاتولوژیست های ایران

10-  تدوین 40 جلد از مجموعه پاتولوژی تومورها که 6 جلد آن به چاپ رسیده است

• پاتولوژی تومورهای ریه

• پاتولوژی تومورهای پروستات

• پاتولوژی تومورهای مثانه

• پاتولوژی تومورهای تیروئید

• پاتولوژی تومورهای کلیه

• پاتولوژی تومورهای استخوان

11- چاپ کتاب ناهنجاریهای مادرزادی قلب

12- چاپ راهنمای علمی آموزشی پاتولوژی برای دانشجویان پزشکی

استاد در سال 1359 از دانشکده پزشکی اصفهان بازنشسته شد ولی در سال 1365 از طرف دانشکده پزشکی دانشگاه آزاد نجف آباد برای اداره بخش پاتولوژی و تدریس در آن دانشکده دعوت شد و در آنجا نیز دروس جنین شناسی و بافت شناسی و پاتولوژی را تدریس نموده و آزمایشگاه های بافت شناسی و پاتولوژی را بنیان نهاد.

استاد در سال 1996 یکی از پانصد دانشمند جهان شناخته شده است .

در سال 1379 کتاب "پاتولوژی تومورهای مثانه" به عنوان کتاب سال، از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزیده شد.

استاد در سال 1380 عنوان "پاتولوژیست نمونه" را از میان پاتولوژیست های ایران کسب کرد و در آن سال به

به عضویت افتخاری "فرهنگستان علوم پزشکی ایران" در آمد و در سال 1390 به عنوان "پزشک نمونه کشوری" انتخاب گردید.

و بالاَخره پس از پشت سر گذاشتن یک دوره بیماری چند ماهه در صبح 13 تیر ماه 1391 مطابق با 14 شعبان 1432 چشم از جهان فرو بست.

روانش شاد و جایگاهش در بهشت برین باد.