رفتن به محتوای اصلی
x

تاریخچه گروه انگل و قارچ شناسی

در سال 1344 آقای دکتر عطار استاد گروه کودکان و بیماری های گرمسیری تصمیم به راه اندازی و تدریس درس انگل شناسی در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نمودند. در همین سال آقای دکتر حسین فرید معیر در تدریس این درس همکاری خود را با نامبرده شروع نمودند. دوسال بعد مرحوم دکتر منصور مالکی متخصص گوارش که در امریکا دوره ی انگل شناسی دیده بودند به این جمع پیوستند. در همین زمان دکتر معتمدی رییس وقت دانشگاه بخش انگل شناسی را با بخش های قارچ،  میکروب و ویروس، ایمنی و بیولوژی تحت عنوان گروه پاتوبیولوژی ادغام کرد. در دهه 1350 مرحوم دکتر طهمورث جلایر، دکتر حقوقی و خانم دکتر شیبان به عنوان پارازیتولوژیست به عضویت گروه پاتوبیولوژی در آمدند و اواخر این دهه که مجددا گروه انگل شناسی از گروه پاتوبیولوژی جدا شده بود و گروه های ذکر شده هر کدام مستقل شده بودند آقای دکتر مهدی بقایی فارغ التحصیل رشته انگل شناسی از انگلیس به عضویت گروه در آمدند.

معرفی گروه

در حال حاضر این گروه 13 نفر عضو هیئت علمی دارد که از این تعداد  8 نفر انگل شناس شامل (3 استاد ،2 دانشیار، 3 استادیار  )و 4نفر قارچ شناس شامل (3 استاد و 1استادیار) و 1 نفر حشره شناس می باشند.

در این گروه 5 کارشناس آزمایشگاه مشغول فعالیت می باشند. و  یک کارشناس که امور دفتری  گروه را انجام می دهد.

در حال حاضر تعداد دانشجویان Ph.D د رگروه 11 نفر می باشد.

تعداد دانشجویان کارشناسی ارشد در گروه 30نفر است که 16 نفر در رشته انگل شناسی و 14 نفر در رشته قارچ شناسی مشغول به تحصیل می باشند.

 این گروه  دارای 2 آزمایشگاه عمومی انگل شناسی و قارچ شناسی می باشد. همچنین آزمایشگاه های تخصصی  شامل  آزمایشگاه مولکولی ، آزمایشگاه کشت ، تاکسونومی و آزمایشگاه ایمونوپارازیتولوژی در گروه فعال می باشند.

امکانات گروه:

این گروه دارای 4 آزمایشگاه پژوهشی و 3 آزمایشگاه آموزشی می باشد.از تجهیزات این آزمایشگاهها می توان به دستگاه Gel doc،PCR،انکوباتورco2 دار،انکوباتور شیکردار،هود کلاس  Π   میکروسکوپ فلورسنت و ده ها عدد میکروسکوپ نوری اشاره نمود.در این گروه اعضای هیات علمی ضمن فعالیت های پژوهشی در زمینه راهنمائی و مشاوره پایان نامه ها در مقاطع دکتری حرفه ای، کارشناسی ارشدو تخصص های بالینی و دکتری تخصصی (Ph.D)تعداد زیادی طرح پژوهشی آزاد نیز هستند.که برخی از این طرحها مشترک با سایر مراکز تحقیقاتی و دانشگاههای کشور بوده و تعدادی هم در قالب طرح های بین امللی انجام شده است. تعدا دمقالات چاپ شده توسط اعضای هیات علمی کنونی این گروه در مجلات معتبر داخلی و خارجی بیش از    1200     مقاله می باشد.این گروه همچنین با مرکز تحقیقاتی عفونت های بیمارستانی، مرکز پوست و سالک، آزمایشگاه جامع و مرکز تحقیقات بیماریهای گرمسیری به فعالیت های پژوهشی می پردازد.

 

فعالیت های آموزشی اساتید گروه

1-تدریس دروس انگل شناسی و قارچ شناسی در دانشکده های پزشکی، دندان پزشکی، داروسازی

2-تدریس دروس انگل شناسی و قارچ شناسی در دانشکده پیراپزشکی، تغذیه، پرستاری و مامایی در مقطع کارشناسی

3-تدریس دروس انگل شناسی و قارچ شناسی به دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی دوره های کارشناسی ارشد و دکتری PhD

اهداف و رسالت گروه

الف: اهداف آموزشی

1-ارائه هرچه با کیفیت تر واحد های آموزشی با شیوه های استاندارد به دانشجویان مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری حرفه ای و دکتری تخصصی در رشته های مختلف علوم پزشکی.

2- ارتقاء فرآیندهای یاددهی- یادگیری از طریق آموزش مجازی، استفاده از روش های مختلف مانند ژورنال کلاب، سمینار

3- توانمند سازی اعضای هیات علمی گروه از طریق تسهیل شرکت در سمینار ها، کارگاهها، فرصت های مطالعاتی و همایش ها

4- نظارت بر حسن اجرای برنامه های درسی و ارزشیابی عملکرد اعضای هیات علمی

5-پذیرش دانشجویان بین المللی از کشورهای دیگر جهت گسترش اهداف آموزشی در سطح استانداردهای جهانی

ب: اهداف پژوهشی

1- افزایش همکاری فعالیت های پژوهشی با سایر مراکز تحقیقاتی داخلی و خارجی

2-افزایش کیفیت و کمیت پژوهش های بنیادی در رشته های انگل شناسی و قارچ شناسی

3- تلاش در جهت کاربردی نمودن هرچه بیشتر طرح های تحقیقاتی

4- ارائه خدمات  آزمایشگاهی به آزمایشگاه های  تشخیصی

5- گسترش فعالیت های پژوهشی مرتبط با مراکز درمانی

شوراها و جلسات گروه:

1-شورای عمومی گروه: بصورت ماهیانه با حضور کلیه اعضای هیات علمی برگزار می گردد.

2-شورای آموزشی گروه: هر ماه و بنا به مقتضیات آموزشی گروه  به دفعات بیشتر برگزار می گردد.اعضای این شورا عبارتنداز: مدیرگروه، معاون گروه، معاون آموزشی گروه و دو نفر از اعضای هیات علمی گروه

3-شورای پژوهشی گروه: هر ماه جهت بررسی پایان نامه ها و دفاع دانشجویان برگزار می گردد.اعضای این شورا عبارتند از:مدیر گروه، معاون گروه، معاون پژوهشی گروه و دو نفر از اعضای هیات علمی گروه

مراکز تحقیقاتی مرتبط:

1-مرکز تحفیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری

2-مرکز تحقیقات آزمایشگاه جامع

3-مرکز تحقیقاتی پوست و سالک

4-مرکز تحقیقات عفونی بیمارستانی

آموزش تخصصی و فلوشیپ:

1-دکتری تخصصی انگل شناسی

2-فلوشیپ علوم ازمایشگاهی با همکاری سایر گروهها

مدیران گروه از بدو تاسیس:

دکتر حسین فرید معیر-دکتر مصطفی چادگانی پور-دکتر شهلا شادزی-دکتر حسین حجازی-دکتر پروین دهقان-دکتر حسین یوسفی-دکتر پروین دهقان-دکتر سیدحسین میرهندی-دکتر حسین یوسفی-دکترزهرا غیور - دکتر حسین یوسفی هم اکنون

وابستگی علمی(affiliaon)

فارسی : گروه انگل و قارچ شناسی پزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان .ایران

انگلیسی: Department of parasitology and Mycology ,school of Medicine , Isfahan  university  of Medical sciences ,Isfahan.Iran

ساختار سازمانی گروه