تاريخچه:

طب فيزيكي و توانبخشي (Physical Medicine and Rehabilitation) يكي از رشته هاي نسبتاً جديد تخصصي طب باليني است كه در سه زمينه تشخيص، درمان و پيشگيري از بيماريهاي عمدتاً عضلاني – استخواني و اعصاب مركزي و محيطي نقش دارد. در حيطه طب فيزيكي از روشهاي غير دارويي و غيرجراحي براي درمان بيماريهاي ذكر شده بهره مي گيرد و در حيطه توانبخشي به  ارزيابي ،  تشخيص ، درمان ، پيشگيري و ارائه روشهاي بازتواني جهت افراد داراي ناتواني و معلوليت فيزيكي و شناختي در تمام سنين مي‌پردازد و از اين طريق ، تلاش در جهت بهبود كيفيت زندگي و ايجاد حداكثر استقلال در زندگي بيماران سرلوحه خدمات ارائه شده در اين حيطه پزشكي مي باشد .

گروه طب فيزيكي و توانبخشي بعنوان يكي از گروههاي باليني دانشكده پزشكي اصفهان در سال 1386 با مديريت آقاي دكتر سعيد خسروي تأسيس و از سال 1387 به پذيرش و آموزش دستياران تخصصي در اين رشته اهتمام داشته است. اين گروه با وجود تعداد اعضاء هيئت علمي اندك، افتخار دارد با تلاش بسيار طي مدتي كوتاه جايگاه مطلوبي در بين ساير گروههاي باليني دانشكده بدست آورد. علاوه بر برگزاري سمينارها و شركت در كنفرانسهاي داخلي و بين المللي و انجام پروژه هاي پژوهشي و  چاپ مقالات متعدد در مجلات معتبر داخلي و خارجي ، هم اكنون در مراكز آموزشي – درماني الزهراء(س) ، امین ، آيت ا... كاشاني ، نور و حضرت علي اصغر(ع) و عيسي بن مريم (ع) درمانگاههاي تخصصي الكترودياگنوزيس و ويزيت بيماران زيرنظر اين گروه به سرويس دهي مشغول مي باشند. اين گروه تا كنون علاوه بر فعال نمودن درمانگاههاي الكترودياگنوزيس در مراكز ياد شده، براي اولين بار در دانشگاه علوم پزشكي اصفهان اقدام به راه اندازي مرکز توانبخشی تخصصی شامل واحدهای فیزیوتراپی ، کاردرمانی ، ارتوپدی فنی نموده که به دستگاههای پیشرفته و high -tech نظیر شوک ویو - لیزر پرتوان - بیوفیدبک - rTMS تکارتراپی اسکن پا و ... مجهز است.

اهداف گروه:

آموزش دستیاران با مبانی تست های الکترودیاگنوز و انجام بهینه تست های مزبور، آشنایی و آموزش دستیاران با مبانی توانبخشی، نحوه کار با دستگاه ها و پروتکل های درمانی شامل لیزرتراپی ،شاک ویو، بیوفیدبک ، rTMS ،اصول کار درمانی، اصول ارتوپدی فنی ،تجویز حرکات اصلاحی و .... تشخیص ودرمان مشکلات نوروموسکولواسکلتال با تاکیید بر روش ای درمانی کانزرواتیو

شوراها و جلسات گروه:

1- شورای عمومی گروه : بصورت ماهیانه با حضور کلیه اعضای هیأت علمی گروه برگزار می گردد.

2- شورای آموزشی گروه : حداقل یک بار در ماه ودر قالب شورای عمومی و در صورت نیاز به دفعات بیشتر برگزار می گردد.

3- شورای پژوهشی گروه :حداقل یک بار در ماه ودر قالب شورای عمومی و در صورت نیاز به دفعات بیشتر برگزار می گردد.

4- کمیته اخلاق حرفه ای : در پایان روتیشن دستیاران ( بصورت فصلی هر سه ماه یکبار)  جهت بررسی عملکرد دستیاران برگزار می گردد و تشویق و یا توبیخ دستیاران مورد تصمیم گیری قرار می گیرد. اعضای این کمیته توسط مدیر گروه به دانشگاه معرفی و انتخاب می شوند

مدیران گروه از بدو تأسیس:

آقاي دكتر سعيد خسروي - آقاي دكتر بابك وحدت پور

تجهیزات گروه:

بیمارستان الزهرا(س)

لیزر پرتوان : یک عدد - دستگاه الکترودیاگنوز یک عدد

بیمارستان امین

دستگاه الکترودیاگنوز: یک عدد

شاک ویو : دو عدد

تکار : یک عدد

دستگاه سونوگرافی موسکلواسکلتال : یک عدد

rTMS : یک عدد