تاریخچه:

همزمان با انقلاب شکوهمند ایران با تشکیل حوزه فرهنگ و معارف اسلامی در دانشکاهها این حوزه بطور مشترک با دانشگاه اصفهان تشکیل گردید و کار خود را آغاز نمود با تفکیک دو دانشگاه نیز بر آن شدند که این حوزه به دو بخش مجزا در دانشگاه علوم پزشکی نیز تاسیس گردد. لذا در سال 1367 حوزه فرهنگ و معارف اسلامی و به تبع آن کتابخانه معارف اسلامی در دانشکده پزشکی مستقر گردید . هم اکنون کتابخانه در طبقه سوم ساختمان معاونت پژوهشی دانشکده پزشکی قرار دارد .

درآخرین گزارش گیری در سال ۱۳۹۷ حدود۶۶ جلد خریداری و ۱۷۴ جلد کتاب اهدای داشته است که در امر خدمت رسانی به اساتید ،دانشجویان و کارمندان دانشگاه فعالیت می نماید .

کتابخانه ای که با 500 جلد کتاب شروع بکارنموده  در سال 1398ظرفیت مخزن آن به حدود ۱۱۸۸۵ جلدکتاب رسید. والبته پس از بازسازی و نوسازی ساختمان گروه معارف اسلامی در ابتدای نیمه دوم سال 1398؛ به کتابخانه دیجیتال معرفت ؛ با ظرفیت 35000 کتاب دیجیتال  و حدود 2000کتاب فیزیکی مبدل گردید.

مساحت ساختمان کلی کتابخانه معارف :40 متر مربع که شامل :

• مخزن و دفتر کار کتابخانه
  • تعداد قفسه های کتاب : 5 قفسه
  • تعداد رایانه : 6 دستگاه
  • سالن مطالعه : با ظرفیت 5 نفر به صورت برخط

ساختار کتابخانه

کتابخانه معارف جزء یکی از کتابخانه های فعال دانشگاه علوم پزشکی می باشد .

• امانت کتابخانه به صورت اتوماسیون و با استفاده از سیستم نرم افزار جامع کتابخانه ( پارس آذرخش)می باشد .

-مخزن کتابخانه فیزیکی بصورت قفسه باز open stock   اداره می شود .

• استفاده از کتابخانه دیجیتال به صورت برخط و تحت شبکه در مکان کتابخانه با ظرفیت 5 نفر هم زمان باهم مقدور می باشد.

دانشجویان دانشگاه اصفهان و علوم پزشکی می توانند با ارائه کارت معتبر و بر اساس توافقنامه بین دانشگاهی از منابع کتابخانه یکدیگر استفاده نمایند .

• امانت منبع از طریق طرح امانت بین کتابخانه ای با سایر کتلبخانه های عضو این طرح  امکان پذیر است .

شرح وظایف عمومی و تخصصی:

شرح وظایف عمومی :

1-تدوین،بازنگری و اصلاح دستورالعملهای کاری و اولویت بندی های امور

2-نظارت بر فرآیند کارها و پیشرفت امور

3-تشویق همکاران  به شرکت  درفرهنگ کتابخوانی

4-ارائه گزارش و آمارهای دوره ای از بخش مورد نظر به مدیر گروه و دانشکده

5-مشارکت در کلیه امور کتابخانه (با توجه به مقتضیات ونیازهای هر زمان کتابخانه شامل:نمایشگاه کتاب،وجین کتب..).

6-امانت و سرویس دهی منابع با استفاده از نرم افزار جامع کتابخانه (پارس آذرخش) و بر اساس آیین نامه امانت دانشگاه به طور مستمر با استفاده از رمز عبور شخصی

7-راهنمایی و همکاری و همگامی در انتخاب منابع مورد نیاز جامعه استفاده کننده کتابخانه با استفاده از نیاز دانشجویان، اساتید، گروه های آموزشی و...

8-آماده سازی منابع

9-سرویس دهی و راهنمایی و پاسخگویی به مراجعین جهت استفاده صحیح از منابع

10-کنترل و مراقبت از رایانه های مربوطه و پیگیری معایب سیستمها و نیازهای بخش

11-قراردادن و انتقال منابع(کتاب، CD، مجلات، پایان نامه و...) براساس شماره رده بندی در قفسه های مربوطه

شرح وظایف تخصصی

1-کسب آگاهی از ویرایش های جدید ابزارهای سازماندهی مواد و پیشنهاد سفارش آن به بخش فراهم آوری

2-نظارت بر انجام صحیح فهرستنویسی توصیفی ، تحلیلی و رده بندی منابع

3-کسب اطلاع از آخرین تحولات در زمینه فهرستنویسی در ایران و جهان و انتقال آن به همکاران

4 -اطلاع رسانی در مورد تصمیم های گرفته شده و نوآوری ها

5-کسب آگاهی از انواع منابع چاپی و الکترونیکی مرجع بویژه منابع جدید در سایتهای الزویر و علوم اسلامی

6-گزارش خلاًهای اطلاعاتی موجود در بخش مرجع  و تهیه سیاهه منابع مرجع مورد نیاز برای انتخاب و سفارش ، مثل مجلات

7- اطلاع رسانی در مورد منابع و اطلاعات مورد نیاز در کتابخانه

8-شناخت نیازهای تحقیقاتی و مطالعاتی اعضای هیاًت علمی و دانشجویان

9- تهیه مجلات و نشریات ادواری از طریق free

اهداف و وظايف كتابخانه:

اهداف کوتاه مدت:

-خرید کتاب بصورت دوره ای بر حسب نیاز کتابخانه از اعتبارات جاری گروه معارف و تخصص بودجه ای از طرف معاونت پژوهشی

- وجین کتابها ی مستعمل از طریق انتقال به کتابخانه های دیگر

-درخواست اضافه کردن ( تخصص اعتبارات مالی ) به کتابخانه  جهت خرید بیشتر مخصوصا" مجلات

-اضافه نمودن  منابع وکتب ، مجلات و   CD های اهدایی به مخزن کتابخانه

- چاپ پمفلت جهت معرفی کتابخانه

-فرستادن لیست کتب جدید به خوابگاها و دانشکده ها

کتابخانه دیجیتال معرفت شامل بخشهای زیر می باشد :

• بخش امانت

امانت منابع با کارت عضویت کتابخان و تاخیر در عودت منابع باعث جریمه خواهد بود .

تعداد مجاز: دانشجویان 5 نسخه به مدت 15 روز

و اعضاء هیئت علمی 7 نسخه به مدت 30 روز

در ضمن کتب تفاسیر بصورت موقت امانت داده میشود

• بخش دیداری شنیداری

شامل CD  های سخنرانی ها می باشد، که تهیه آنها بصورت free است .

جمع آوری ، طبقه بندی و آماده سازی CDها به عهده این بخش است .

امانت حداکثر 3 نسخه و به مدت 3 روز

• کتابخانه دیجیتال
  • مقالات و مجلات دیجیتال
  • مشابهت یاب فارسی
  • مجوعه نرم افزارهای علوم سلامی و انسانی تحت وب
  • بخش مرجع

بصورت مجزااز مخزن کتابخانه می باشد و شامل کتب مرجع، فرهنگها، دایره المعارف ها و ...است

• بخش اطلاع رسانی

از کلیه پایگاههای اطلاعاتی و بانک ها مخصوصا در حیطه رشته معارف در صورت نیاز استفاده می گردد.