رفتن به محتوای اصلی
x

Department of Urology (Introduction)

 

تاریخچه

جراحی کلیه و مجاری ادراری-تناسلی (اورولوژی) قبل از اینکه به عنوان یک رشته مستقل به شمار بیاید، بخشی از رشته جراحی عمومی محسوب می شد. اورولوژی در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ابتدا بعنوان بخشی از گروه جراحی سابقه ای بیش از ۴۰ سال دارد. از سال ۱۳۷۲ گروه اورولوژی به عنوان یک گروه مستقل فعالیت خود را در دانشگاه شروع کرد. گروه اورولوژی اصفهان یکی از اولین گروه ها در سطح کشور بود که اعمال کم تهاجمی اورولوژی را توسعه داد. 

اولین مرکز آموزشی درمانی که گروه اورولوژی در‌ آن حضور داشت بیمارستان آیت الله کاشانی بود. بعد از آن بیمارستان خورشید مرکز استقرار گروه اورولوژی شد و در این مدت پیوند کلیه در این مرکز به صورت مداوم در حال انجام است. با بهره برداری از بیمارستان الزهرا، بتدریج مرکزی فوق تخصصی برای حیطه های مختلف اورولوژی در این بیمارستان پایه ریزی شد تا پیچیده ترین و تخصصی ترین اعمال اورولوژی در این مرکز انجام گردد. 

 

وضعیت کنونی:

در حال حاضر گروه اورولوژی در دو مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س) و بیمارستان خورشید فعالیت می کند. اعضاي هيئت علمي گروه با فلوشيپ هاي اندويورولوژي و لاپاراسكوپي، يوروانكولوژي، اورولوژي زنان و اورولوژي اطفال و پيوند كليه تقريبا قادر به پاسخ گويي تمام نيازهاي تخصصي و فوق تخصصي بيماران مي باشند.

 

ماموریت گروه (Mission)

گروه اورولوژی با بهره گیری از ظرفیت ها و توانمندی های اعضای هیئت علمی و در راستای حفظ و ارتقای سلامت جامعه و ارائه خدمات تشخیصی و درمانی و به منظور ارتقای آموزشی و پژوهشی اعضا و تربیت و آموزش دستیاران تخصصی اورولوژی و دانشجویان پزشکی تاسیس گردیده است. 

 

چشم انداز گروه (Vission)

گروه اورولوژی مصمم است با یاری خداوند متعال طی ۵ سال آینده علاوه بر توجه ویژه در امر ارائه خدمات تخصصی اورولوژی به بیماران در مراکز آموزشی درمانی الزهرا و خورشید، به عنوان یکی از گروه های برتر در تربیت و آموزش دستیاران اورولوژی و همچنین توسعه آموزش و پژوهش در علوم پزشکی استان و کشور شناخته شود.  

 

اهداف گروه

-      ارتقای مداوم کیفیت آموزش برای دستیاران تخصصی و دانشجویان پزشکی

-      توجه ویژه به پژوهش و ترغیب دستیاران و دانشجویان برای مشارکت بیشتر در پژوهش

-      تجهیز مراکز آموزشی درمانی به جدیدترین امکانات درمانی و آموزشی اورولوژی

-      فراهم نمودن شرایط پذیرش دوره فلوشیپ اندویورولوژی

-      جذب نیروهای هیئت علمی برای تقویت وضعیت فوق تخصصی از جمله در حیطه ترمیمی و ناباروری

-      راه اندازی مرکز تحقیقات اورولوژی

-      پیگیری تهیه دستگاه سنگ شکن برون اندامی برای بیمارستان خورشید

 

ساختار گروه

در حال حاضر گروه اورولوژی ۱۵ عضو هیئت علمی (شامل ۹ عضو هیئت علمی تمام وقت) داشته و ظرفيت پذيرش 3 تا 6 دستیار تخصصی (بسته به اعلام نیاز وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی) در هر سال تحصيلي براي طي دوره 4 ساله را دارد. ۱۹ دستیار تخصصی در حال حاضر در گروه مشغول به تحصیل می باشند. همچنین دانشجويان و کارورزان پزشكي درتمام طول سال دردروه هاي 15 روزه اين بخش را مي گذرانند. پس از بازنشستگی مدیریت سابق گروه، جناب آقای دکتر حمید مزدک، از ابتدای سال ۱۴۰۱ مدیریت فعلی گروه به عهده ی جناب آقای دکتر مهرداد محمدی است. ثبات و نظم حاکم بر گروه مرهون تلاشهای مدیر گروههای سنوات گذشته و مدیر محترم فعلی گروه است.  

چارت سازمانی گروه اورولوژی (بروزرسانی: فروردین ۱۴۰۳)

 

شوراهای گروه

شوراهای آموزشی و شورای پژوهشی و شورای عمومی که حداقل یک بار در ماه و معمولا در قالب شورای عمومی و در صورت نیاز به دفعات بیشتر برگزار می گردد.

دانلود برنامه تاریخ برگزاری شورای عمومی تا آخر سال ۱۴۰۳

همچنین شورای کمیته اخلاق حرفه ای هر سه ماه یکبار جهت بررسی عملکرد دستیاران برگزار می گردد و تشویق و یا توبیخ دستیاران مورد تصمیم گیری قرار می گیرد.

 

امکانات

مرکز آموزشی درمانی و پژوهشی الزهرا

۱- اتاق عمل مرکز آموزشی درمانی الزهرا مجهز به انواع اندوسکوپ های ریژید (شامل سیستوسکوپ، یورتروسکوپ، نفروسکوپ، رزکتوسکوپ)، میکروسکوپ برای استفاده در اعمالی نظیر واریکوسلکتومی و وازووازوستومی، سونوگرافی جهت استفاده های مختلف از قبیل تعبیه نفروستومی و بیوپسی هدفمند پروستات، دستگاه c-Arm، دستگاه لاپاروسکوپی و دستگاه اندوویژن برای بهبود آموزش اعمال اورولوژی می باشد.

۲- بخش اورولوژی با ظرفیت ۲۵ تخت

۳- کلاس درس با گنجایش ۴۰ نفر با امکانات آموزشی مانند ویدئو پروژکتور، وایت بورد و کامپیوتر.

۴- دفتر گروه (مجهز به کامپیوتر، پرنیتر و اسکنر)

۵- کتابخانه و سالن مطالعه 

مرکز آموزشی درمانی و پژوهشی خورشید

۱- مرکز یورودینامیک  خورشید مجهز به دستگاه یورودینامیکی می باشد که قادر به ثبت دقیق فعالیت مجرای تحتانی ادرار است. 

۲- اتاق عمل بیمارستان خورشید مجهز به أنواع اندوسکوپ های ریژید (شامل سیستوسکوپ، یورتروسکوپ، نفروسکوپ، رزکتوسکوپ)، سونوگرافی جهت تعبیه نفروستومی و بیوپسی هدفمند پروستات، دستگاه c-Arm، دستگاه لاپاروسکوپی و دستگاه اندوویژن می باشد. 

۳- بخش اورولوژی با ظرفیت ۱۵ تخت

۴- سالن کنفرانس نور

۵- اتاق روز بخش مجهز به کامپیوتر

 

وابستگی علمی (affiliation):

گروه اورولوژی، دانشكده پزشكي، دانشگاه علوم پزشكي اصفهان، اصفهان، ايران

Department of Urology, School of Medicine, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran