تاریخچه

گروه روانپزشکی در سال 1356 در محل دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تأسیس گردید و سپس در سال 1357 در بیمارستان خورشید با بخش روانپزشکی و یک درمانگاه شروع به کار نمود و پس از آن توسعه یافته و به سرعت در جایگاه یکی از گروههای ممتاز آموزشی روانپزشکی کشور قرار گرفت  به نحوی که در حال حاضر دارای واحدهای زیر می باشد:

1. اورژانس روانپزشکی شامل ادمیت و اورژانس تحت حاد مردان و زنان
  2. بخش های روانپزشکی مردان و زنان
  3. بخش و درمانگاه روانپزشکی کودکان و نوجوانان
  4. واحد درمان وابستگی به مواد
  5. واحد روانپزشکی اجتماعی
  6. بخش و درمانگاه روانپزشکی سالمندان
  7. درمانگاه عمومی روانپزشکی بزرگسالان
  8. درمانگاههای روان تنی (Pschosomatic)
  9. درمانگاه تحریک مغز با جریان مستقیم الکتریکی از روی جمجمه (TDCS)
  10. درمانگاه و مشاوره بخش سایکوانکولوژی (Psycho-Oncology)
  11. درمانگاه کنترل درد
  12. درمانگاه حافظه
  13. درمانگاه وسواس با رویکرد دینی
  14. درمانگاه روانی – جنسی (Psychosexual)
  15. درمانگاه اوتیسم
  16. درمانگاه‌های روان درمانی

اهداف گروه:

هدف گروه روانپزشکی ارتقای مراقبت های سلامت روان در جامعه از طریق تربیت روانپزشکان توانمندی است که بتوانند عالیترین کیفیت پیشگیری و درمان و آموزش را با توجه به امکانات موجود به بیماران  ارائه دهند.

رسالت گروه:

رسالت این گروه افزایش آگاهی جامعه در خصوص سلامت روان، کاهش انگ، و افزایش دسترسی به مراقبت های روانپزشکی با کیفیت از طریق ارائه برنامه آموزش تخصصی و فوق تخصصی روانپزشکی می باشد.

ساختار گروه- Link

وضعیت هیئت علمی، دانشجویان و کارمندان گروه

شوراها و جلسات گروه:

1- شورای عمومی گروه : بصورت ماهیانه با حضور کلیه اعضا برگزار می گردد.

2- شورای آموزشی گروه : حداقل یک بار در ماه و یا بنا به مقتضیات آموزشی گروه به دفعات بیشتر برگزار می گردد.اعضای این شورا عبارتند از مدیر گروه- معاون آموزشی گروه- مدیر برنامه دستیاری- مسئول کارورزان و مسئول کارآموزان گروه.

3- شورای پژوهشی گروه : هرهفته جهت بررسی پایان نامه ها و دفاع دستیاران یادانشجویان برگزار می گردد. اعضای این شورا توسط مدیر گروه و رئیس مرکز تحقیقات انتخاب می شوند.

4- سایر شوراها : متناسب با مسائل و برنامه های گروه برگزار می گردد مانند شورای مدیر گروه با روانشناسان بیمارستان و ...

5- کمیته اخلاق حرفه ای : در زمان های لازم جهت بررسی عملکرد دستیاران برگزار می گردد و تشویق و یا توبیخ دستیاران مورد تصمیم گیری قرار می گیرد. اعضای این کمیته توسط مدیر گروه به دانشگاه معرفی و انتخاب می شوند.

مراکز تحقیقاتی مرتبط:

1. مرکز تحقیقات علوم رفتاری

آموزش فوق تخصصی و فلوشیپ:

1. فوق تخصص کودک و نوجوان

مدیران گروه از بدو تأسیس:

دکتر جمشید بختیار، دکتر غلامحسین مبارکی، دکتر مهدی حسن زاده، دکتر قربانعلی اسداللهی، دکتر غلامحسین احمدزاده، دکترشهلا آکوچکیان، دکتر عباس عطاری، دکتر حمید افشار، دکتر سیدغفور موسوی، دکتر مجید برکتین و دکتر سیدغفور موسوی (درحال حاضر).

وابستگی علمی (affiliation):

فارسی: گروه روانپزشكي، دانشكده پزشكي، دانشگاه علوم پزشكي اصفهان، اصفهان، ايران

انگلیسی: Department of Psychiatry, School of Medicine, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran